Anke de Groot, Anne Beks en Noortje Dankert hadden afgelopen weekend hun eerste individuele turnwedstrijd. Anne begon op de lange mat (vloer). Na een keurige oefening ging ze door naar sprong, een handstand plat.  Bij brug had Anne door haar enthousiasme iets teveel vaart bij de buikdraai, maar ging daarna goed verder. Zonder te vallen kwam zij over het laatste toestel, de balk, en werd vierde en won een medaille.

Anke en Noortje, zitten in dezelfde groep en begonnen op de balk, maar 10 cm breed. De opsprong (hurk op) ging niet helemaal goed bij Anke, maar de rest van de oefening was heel erg netjes. Daarna kwam Noortje. Ze turnde ook super, maar viel eraf met een moeilijke draai en vergat jammer genoeg een verplicht sprongetje. Na dit toestel waren de zenuwen weg bij de meisjes en gingen ze door naar de lange mat. Ze turnden allebei hele mooie oefeningen, net als op de sprong en brug die daarop volgden. Noortje werd achtste en Anke werd eerste en kreeg een gouden medaille.

Marjet Waldram  turnde ook voor het eerst een wedstrijd, maar dan in een rhönrad. Sinds kort wordt bij SSS Grou, als enige vereniging in Fryslân, les gegeven in dit officiële turntoestel. Marjet had na drie onderdelen (sprong, rechtuit en spiraal) de op één na de hoogste totaalscore van alle 87 deelnemers op deze dag uit regio Oost (turners en turnsters uit provincies Fryslân, Groningen, Drenthe mogen meedoen met  de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland). Ze was de enige van haar leeftijd en haar niveau en kreeg een gouden medaille.

Anke de Groot 1e prijs Anne Beks 4e prijs

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.