Op de eerste plaatsingswedstrijd (tweede is op 5 april) mochten eerst Naomi van der Meer, Anne Postma en Ryanna Miedema hun nieuwe vrije oefeningen laten zien op balk, brug, vloer en sprong. Alle drie lieten ze zien dat ze heel goed getraind hadden de afgelopen maanden. Ryanna eindigde als vierde en kreeg een medaille omdat de groep waartegen ze turnde, waarin Naomi ook turnt, groot was. Anne turnde zo mooi  voor haar niveau en leeftijd, dat ze goud omgehangen kreeg. Net als Marjet Waldram in een ronde later, ze turnde volgens meester Henk een “klassewedstrijd” en liet zien dat ze het afgelopen jaar veel bijgeleerd had. In deze ronde turnden ook Floor Beks, Jeska Hoekstra en Geke Feenstra. Floor, een hele vrolijke dame, laat de moeilijkste onderdelen zien aan de jury alsof ze heel gemakkelijk zijn. Een derde prijs was welverdiend. Jeska is heel lenig en maakt de spagaat op balk en vloer. Zij kreeg net geen medaille voor haar vierde plek. Geke werd zevende en Fenna Hoekstra, die nog een ronde later turnde en last van haar rug had, viel buiten de prijzen. Ze mogen in april nogmaals laten zien hoe goed ze zijn en zouden zich dan kunnen plaatsen voor de Friese Kampioenschappen, later dit jaar.

Anne 1e prijs

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.