Mayra Quittek, Mare van der Heide en Mirte van Zwol deden voor het eerst mee aan een individuele turnwedstrijd, tegen 46! andere meiden in dezelfde groep. Mirte sprong twee keer heel goed (gemiddelde telt als cijfer) en liet een mooie oefening aan de brug zien, net als Mayra. Mayra werkte heel netjes, ook op de vloer. Ze kregen respectievelijk een vijfde en vierde plaats met medaille. Mare deed een handstand en een koprol op de balk en turnde zichzelf naar een zilveren medaille.

(Later bleek na correctie van de uitslagen, dat er een turnster van een andere vereniging hoger geëindigd was. Dit kwam door kwam  een fout bij het invoeren van de cijfers, de omgehangen medailles mogen de dames gewoon houden.)

Annaling Scherpenhuyzen (was vorig jaar ziek en dit was voor haar ook haar eerste echte wedstrijd), Jasmijn van der Meulen en Mirthe de Jonge turnden alle drie erg netjes. Annaling bleef met de koprol op de balk en werd zesde, Jasmijn deed een flikflak op de vloer en werd tweede. En Mirthe kan heel mooi werken op balk, brug en vloer en verdiende met haar inzet om de moeilijke oefeningen eigen te maken, wel verdiend een gouden medaille.

In de laatst wedstrijdronde mochten Kiki den Boon, Brecht Zwart en Alyt Hendriks nog laten zien dat ook zij goed geoefend hadden. Kiki sprong heel mooi en werd elfde, Alyt turnde prima en werd zesde en Brecht, met jaren oude oefenstof ervaring, en nu met vele nieuwe elementen in de oefeningen werd heel mooi derde en kreeg een bronzen medaille.

foto 2 15 maart

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.