Bij de eerste plaatsingswedstrijd op 15 maart in Wolvega turnden negen meiden van SSS Grou al zeer succesvol en nu bij de tweede wedstrijd in Nieuwehorne weer. Mayra Quittek, Mare van der Heide en Mirte van Zwol mochten als eerste turnen en alle drie mochten ze wachten op de prijsuitreiking een ronde later. Mirte werd nummer 20 (49.55 punten) met maar 0.83 punten verschil op nummer 10 (50.38), in een groep van meer dan veertig meiden.Mare werd vorige keer derde, maar nu werd ze eerste en kreeg een gouden medaille voor haar prestatie op de vier toestellen. Mayra die in Wolvega vijfde werd, steeg naar de zilveren plek met 54.50 punten, 0.1 punt onder Mare.

Even later mochten Mirthe de Jonge en Jasmijn van der Meulen weer met elkaar strijden. De rollen waren omgedraaid, Jasmijn werd eerste en Mirthe werd derde en ze kregen beide weer een medaille, maar nu van een andere kleur, mee naar huis. Annaling Scherpenhuyzen turnde prima en werd elfde. Aan het einde van de dag mochten Kiki den Boon, Brecht Zwart en Alyt Hendriks turnen op vloer, balk, brug en sprong. Brecht werd zesde en Alyt, in dezelfde groep, won een medaille, een hele mooie zilveren. Kiki werd 17e van haar groep.

Met 180 deelnemers en veertig te verdienen medailles, gingen vijf van de negen SSS Grou turnsters met een medaille naar huis: twee gouden, twee zilveren en één brons en een grote kans dat ze door mogen naar de Friese Kampioenschappen volgende maand.

Mare 1e prijs

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.