In plaats van met zeven meiden, deed SSS Grou met zes meiden mee aan de FK op 17 mei in Wolvega. Brecht Zwart mocht door een snijwond in haar hak niet mee doen. Twee dagen voor de wedstrijd, waar ze heel erg hard voor getraind had en keurige oefeningen kon laten zien: Balen!
In de eerste wedstrijd mochten Mayra Quittek, Mirte van Zwol en Mare van der Heide en nog ruim dertig andere turnsters met hetzelfde niveau tegen elkaar. Best spannend zo’n eerste wedstrijdseizoen en dan ook nog naar de Friese Kampioenschappen. Dit was wel iets te merken in de uitvoering van hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong. Alle drie vielen ze niet in de prijzen. Mare werd toch nog heel netjes 11e, Mayra 13e en Mirte 31e van Fryslân.
In de derde wedstrijd mochten Alyt Hendriks, Mirthe de Jonge en Jasmijn van der Meulen. Alyt turnt nu nog maar twee jaar en eindigde op een keurige zesde plek. Mirthe en Jasmijn mogen dit seizoen steeds met en tegen elkaar turnen en in de totaalscore zitten ze bij elke wedstrijd vlak bij elkaar. Ook dit keer, met 0,6 punten verschil werd Mirthe vierde en Jasmijn derde en kreeg laatstgenoemde net als Ryanna en Marjet een pompeblêd medaille omgehangen.

Jasmijn 3e FK

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.