Beter konden we het op woensdagmiddag 11 juni niet treffen. Op de Tichtset was het een echte zomerse dag en werd er met heel veel plezier gespeeld met water. De kinderen gingen met of zonder zwemband los op de buikschuifbaan, bij het waterbaltikkertje, watervoetbal, waterballon gooien, dukaten opduiken, visjes vangen uit een zomers droge vijver en over een schelpensloot fierljeppen. Daarnaast werden er ook spontaan allerlei andere waterspelletjes bedacht. Het schminken was ook in trek, waarbij met het mooie weer veel meer lichaamsdelen werden beschilderd dan alleen gezichten. De kinderen konden daarnaast gratis limonade en fruit krijgen en halverwege de buitenspeelmiddag werd er getrakteerd op ijs.

Voor de ouders was het een relaxte middag. Lekker in het zonnetje genieten van alle waterballetten op het veld en gezellig met andere ouders bijkletsen in een gemoedelijke en vrolijke sfeer.

Het bestuur van SSS heeft vanaf begin mei de schouders er onder gezet om deze middag te organiseren , maar zonder de vrijwilligers en de inzet van de CIOS studenten, die gedeeltelijk ook in de voorbereiding hebben geholpen, kan deze middag niet slagen. We willen iedereen die heeft geholpen, stroom en water heeft geleverd, materiaal beschikbaar heeft gesteld dan ook van harte bedanken. Niet alleen SSS maar heel veel mensen uit ons dorp gunnen de Grouster kinderen een super leuke buitenspeeldag en dat is zeker geslaagd.

SSS wil met nadruk de Blokker en de Poiesz in Grou hartelijk danken omdat zij het voor SSS mogelijk maakten om met een beperkt budget een mooi festijn voor alle kinderen uit Grou te kunnen organiseren, waarbij twee uren lang gratis kon worden gespeeld, gegeten en gedronken.

Aan het eind hebben de kinderen en de vrijwilligers er weer voor gezorgd dat we volgend jaar weer op de Tichtset welkom zijn. De uitdaging was om per kind meer dan twintig geknapte ballonnetjes bij elkaar te zoeken en dat is heel veel kinderen gelukt. Het veld was weer schoon en daar zijn we met z’n allen trots op!

SSS kijkt heel tevreden terug op een geslaagde buitenspeeldag. Een prachtige foto-impressie van de buitenspeeldag 2014,  gemaakt door Marian Baarda,  is te bekijken in het fotoboek van onze website.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.