Sinds dit jaar kan men rhönradturnen bij SSS Grou, de enige vereniging in Fryslân die deze officiële turnsport biedt. Er wordt training gegeven door een zeer ervaren rhönradtrainer, de heer Jan Coops. Ook zijn er wedstrijden in deze soort hoepel met drie onderdelen: sprong, rechtuit en spiralen.
In den Helder vond 14 juni de 17e (en laatste) Open Helderse Kampioenschappen Rhönradturnen plaats.
Manon Goos en Marjet Waldram deden beide voor de eerste keer mee aan deze wedstrijd en ook SSS Grou was voor het eerst vertegenwoordigd door deze twee toppers. Manon turnt in niveau 10, net als Marjet begin dit jaar bij de regionale plaatsingswedstrijd in Oldenzaal. Marjet deed in den Helder op niveau 6 mee en is in een paar maanden tijd dus vier niveaus gegroeid in moeilijkheidsgraad.
Manon turnde heel goed voor de paar maanden dat ze nu les heeft en genoot van haar wedstrijd. Het is wel even wennen dat je een rhönrad ergens op moet halen, bindingen eraan vast maken, inturnen en na je oefening weer op moet ruimen in een zaal met tientallen van die hoepels, allemaal op maat opgesteld.
Bij de prijsuitreiking bleek Manon heel knap tweede geworden te zijn en kreeg een zilveren medaille omgehangen.
Marjet had op alle onderdelen (sprong, rechtuit en spiralen) oefeningen geleerd met een zo hoog mogelijke uitgangswaarde, dit betekent moeilijker en daardoor meer punten waard. Hierdoor belandde ze ondanks een val (tot zit op de grond, omdat ze te veel vaart had) bij rechtuit op de derde plaats, met maar heel weinig achterstand op nummer één.

Marjet 3e Manon 2e

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.