Voor de derde keer heeft SSS Grou het Grote Gymfeest georganiseerd. De eerste keer ter ere van een nieuwe gymzaal aan de Jongema. De tweede keer in januari dit jaar in samenwerking met meerdere KNGU verenigingen uit dezelfde gemeente, namelijk Leeuwarden. En nu in de herfstvakantie om onze nieuwe trainster Femke Annema aan Grou voor te stellen (meester Henk Spijkstra bereikt eind november, na 38 jaar les geven, de pensioengerechtigde leeftijd).

De ambassadeur van het grote gymfeest is Epke Zonderland, hij is sinds een paar dagen weer wereldkampioen op de rekstok. Zijn wens is dat er veel meer mensen lid worden van een KNGU gymnastiekvereniging en daardoor meer en beter bewegen en langer fit en gezond blijven.
Dit is ook het doel van SSS Grou. Wij willen alle peuters en kleuters vanaf twee jaar het Nijntje Beweegdiploma aan gaan bieden. Een aantal onderdelen stonden in het eerste uur van het Grote Gymfeest opgesteld, waarbij een kind spelenderwijs beter leert bewegen als basis voor een gezonde toekomst. We hadden rond de dertig enthousiaste peuters en kleuters (en hun ouders) die van alle toestellen genoten. Femke Annema heeft er zin in en doet na de ALO Groningen, haar best om de benodigde licenties te behalen en daardoor kan SSS Grou een officieel erkende aanbieder van het Nijntje beweegdiploma worden.

In het tweede uur kwamen maar liefst vier van de andere officiële KNGU-sporten aan bod, namelijk gymnastiek, turnen, rhönradturnen en freerunnen. Er kwam heel veel jeugd op af om hier aan mee te doen. Er waren vier freeruntrainers van turnstad Sneek aanwezig om te helpen. SSS Grou wil i.s.m. turnstad Sneek freerunlessen opzetten in Grou.

Het rhönradturnen kan sinds een jaar bij SSS Grou en wij zijn de enige vereniging in Fryslân die dit aanbiedt onder leiding van een zeer ervaren leider. Zoals te zien was op het grote gymfeest, is dit toestel voor iedereen geschikt als je langer bent dan ongeveer 1.35 cm en draai je binnen de kortste keren over de kop. De vijf raderen waren continu bezet, net als de tumblingbaan waarop geturnd kon worden.

Op beide uren was er een gezellige drukte, de kinderen genoten. SSS kijkt terug op een zeer geslaagd gymfeest en wil graag aan bovenstaande wens van Epke voldoen, kijk voor proeflessen elders op deze site. Er zijn hele leuke foto’s gemaakt van het grote gymfeest. Deze zijn te bekijken via het fotoboek op onze website.

Voor de video impressie van het grote gymfeest en een interview met Femke Annema kun je bij Sport in Grou terecht: interview Femke Annema

 

 

DSC_0046

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.