Voor het eerst organiseerde SSS Grou een rhönradtoernooi in de Twine in Grou. Een happening die de hele dag duurde, met drie wedstrijdrondes en vijf turnsters van SSS Grou. Alle vijf turnsters vielen in de prijzen!

Bij de instap niveau 10 behaalde Goaitske Bouma een zilveren medaille met een totaalscore van 25,50 en 0,3 punten achterstand op de nummer één en Ilse Goos een bronzen medaille met een totaal score van 24,90 met maar liefst 3,7 punten voorsprong op de nummer vier! Bij de pupillen 1 niveau 10 behaalde Manon Goos een gouden medaille met een totaal score van 26,60 en Mare Giesen een zilveren medaille met een totaal score van 25,05 en ook hier een grote voorsprong van 2,95 op de nummer drie. Marjet Waldram behaalde bij de jeugd niveau 5 een gouden medaille met een totaal score van 21,15 en een voorsprong van 0,95 op de nummer twee. Voor Goaitske, Ilse en Mare was het hun eerste rhönradturnwedstrijd. Marjet kon zich plaatsen voor het NK Rhönradturnen 2015. Zij heeft in ieder geval de benodigde aantal punten (21) binnengehaald, maar zij zal nog moeten afwachten of dit voldoende is. In januari volgen nog twee districtswedstrijden. Alleen de beste twaalf turnsters mogen naar het NK.

Er was veel media afgekomen op dit, voor Fryslân, unieke evenement. Omrop Fryslân heeft ’s ochtends opnames gemaakt van onze Friese turnsters en onze trainer en van een Friese turner voor het programma Hea!, die maandag 12 januari  is uitgezonden. Sport in Grou heeft van Marjet opnames gemaakt. Deze zijn te zien op de facebookpagina van Sport in Grou. Verder waren de Leeuwarder Courant en de Grouster aanwezig. De Leeuwarder Courant heeft twee mooie en grote foto’s van Manon en Marjet en een groot artikel geplaatst en ook de Grouster heeft een artikel en een mooie rhönradfoto geplaatst.

De hele dag was er volop publiek om naar de verschillende wedstrijden te kijken. In de eerste en laatste wedstrijd waren SSS Grou turnsters op de wedstrijdvloer, maar de middelste wedstrijd was het aanzien ook waard omdat daar de regionale top te zien was.

Het bestuur kijkt terug op een goed geslaagd evenement en wil alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet. Fijn dat er altijd weer turnsters/ouders/leden klaar staan om het bestuur te ondersteunen.

De uitslagen van de eerste en de derde wedstrijd zijn te bekijken bij uitslagen (aan de rechterkant van de website). Binnenkort worden ook de foto’s op de website geplaatst.

20150110_11572720150110_11470420150110_114644_6

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.