Op zaterdag 31 januari hadden tien SSS turnsters hun eerste plaatsingswedstrijd voor het Friese kampioenschap turnen, waar ze allemaal heel hard voor hadden getraind. Op de vroege zaterdagochtend begon deze wedstrijd voor SSS-Grou met twee meiden. Mare van der Heide en Mayra Quittek begonnen met gezonde spanning aan de wedstrijd. Beide hadden een prima wedstrijd geturnd wat voor Mare resulteerde in een keurige zevende plaats. Voor Mayra was er een plek op het podium, deze dame won de gouden medaille!

In de tweede wedstrijd turnde Mirte van Zwol. In het begin was Mirte nog zenuwachtig omdat ze alleen was, maar eigenlijk vond ze het ook wel leuk, alleen met juf Femke mee. Mirte heeft een prima wedstrijd geturnd. Dit was ook in de resultaten te zien, van de 33 turnsters werd Mirte negende. Een prima resultaat.

Hierna volgde de derde wedstrijd. Hierin zaten zeven turnsters voor SSS. Omdat de dames verdeeld waren over twee groepjes was Jeska Hoekstra mee om één van de groepjes te begeleiden. Kiki den Boon en Annaling Scherpenhuyzen zaten samen in een groepje en begonnen bij balk. Voor beide turnsters niet bepaald het favoriete onderdeel. Hierna werd het gelukkig alleen maar leuker. Beide meiden waren prima bezig toen Kiki geblesseerd raakte. Bij het inturnen bij de brug kwam zij verkeerd terecht tussen de matjes waardoor zij jammer genoeg niet door kon turnen. Annaling is wel doorgegaan en dit met een goed resultaat. Zij werd derde en won een bronzen medaille!

In het andere groepje turnden Noortje Dankert, Anke de Groot, Ilselyn Kramer, Fenna Giesen en Manon Goos. Voor de laatste twee was dit de eerste wedstrijd die zij turnden, heel spannend dus. Fenna en Manon hebben, ondanks dat ze soms een stukje oefening vergaten, een goede wedstrijd geturnd. Beide turnsters vonden het erg leuk om mee te doen aan de wedstrijden en gaan vol goede moed verder trainen voor de tweede plaatsingswedstrijd. De andere drie meiden hadden al eens eerder een wedstrijd geturnd en waren daardoor wel een klein beetje zenuwachtig. Na het eerste onderdeel, de balk, zaten de dames weer helemaal in de wedstrijd en turnden zij een nette wedstrijd, voor alle drie de meiden een plek bij de top 10. Anke werd tiende, Ilselyn zevende en Noortje mocht de gouden medaille omhangen!

Voor SSS-Grou een prima wedstrijd met goede resultaten. In april is voor deze meiden de tweede plaatsingswedstrijd. Hierna word er beslist wie er doorgaat naar de Friese Kampioenschappen.

Alle uitslagen zijn te vinden bij het kopje uitslagen turnen 31 -1.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.