Marjet was één van de acht deelnemers op het NK rhönradturnen niveau 5 voor 11 t/m 18 jaar.  Marjet turnde eerst “rechtuit”, waarbij je heen en weer je oefening uitvoert in een draaiend rad op twee ringen.  Daarna mocht ze spiralen, wat voor Marjet moeilijk was omdat het dit keer op een harde en gladde houten vloer was in plaats van de zachte vloer in de Twine. Bij spiralen probeer je op één ring in plaats van twee het rhönrad draaiende te houden, zo dicht mogelijk bij de vloer en dan weer rechtop eindigen. Met veel doorzettingsvermogen lukte het Marjet toch om staand te eindigen.  Als laatste was sprong aan de beurt, waarbij je met behulp van een aanloop jezelf laat meedraaien tot bovenop een bijna twee meter hoog rad en er dan vanaf springt met een sprong. De spreidhoeksprong leverde Marjet voor de derde keer een ruime zeven op en ze eindigde met bijna 22 punten als derde van Nederland. Om de turnprestaties van Marjet te bekijken klik hier.

Marjet proficiat!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.