Zaterdag 18 april was het dan zover, DE Friese Kampioenschappen in Wolvega. Voor SSS-Grou hadden er vier meiden zich geplaatst. Dit plaatsen is al een topprestatie op zich! Super. Mirthe de Jonge en Jasmijn van der Meulen turnden in niveau G, Jeugd 2 en Jeska Hoekstra en Ryanna Miedema in niveau F, Junior. De wedstrijd begon deze dag voor SSS met Mirthe en Jasmijn. Beide dames hadden er veel zin en ook de meegekomen supporters hadden alle vertrouwen in de meiden. Nadat de zen…uwen aan juf Femke waren overgedragen, konden we met de wedstrijd beginnen. Beide meiden turnden een stabiele wedstrijd zonder grote fouten te maken. Afwachten bij de prijsuitreiking dus! Deze prijsuitreiking werd een feestje voor SSS. Mirthe kreeg een bronzen medaille en voor Jasmijn was de zilveren medaille! Super! Gefeliciteerd!

Later deze dag waren Jeska en Ryanna aan de beurt. Beide meiden waren toch wel een beetje zenuwachtig, maar hadden daardoor niet minder zin in de wedstrijd. Wederom een ploeg supporters mee die ook veel vertrouwen hadden in het talent van deze meiden. En terecht, bleek toen de wedstrijd begon bij brug. Niet echt het favoriete onderdeel van beide meiden, maar allebei keurig geturnd. Zelfs de kip gehaald, wat op trainen soms niet helemaal lukte. Ook deze meiden maakten geen grote fouten en wisten iedereen te verbazen. Jeska behaalde, ondanks haar blessure in de aanloop naar de wedstrijd een zevende plek. Super! Ryanna was de grootste verassing van de dag voor juf Femke. Zij turnde zoals ze nog nooit geturnd heeft en dit was ook terug te zien in de uitslag. Ryanna kreeg goud, Fries Kampioen! Fantastisch! Gefeliciteerd!

Alle vier meiden super gedaan! Jullie hebben een topprestatie geleverd voor SSS en een heleboel fans, medeturnsters en een trainster trots gemaakt!

Femke

 

Friesk kampioen Ryanna Miedema                               Plaats 2 en 3 op FK 18 april

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.