In Nieuwehorne vonden de tweede plaatsingswedstrijden plaats van Marjet en Laurien voor de Friese Kampioenschappen op 13 juni in Joure. Beide meiden turnen één keer per week met veel plezier bij SSS en trainen extra uren bij Turnstad Sneek om dit hoge niveau te bereiken. Als trainer ging beide dagen een vertrouwd persoon mee, meester Henk Spijkstra. Marjet turnde tegen achttien andere meiden (jeugd II, niveau E) uit geheel Fryslân op zaterdagochtend, waarvan de beste acht door mogen naar het FK. Vorige keer werd ze tiende en dit keer eindigde ze als vijfde, na een keurige wedstrijd. En ook over twee wedstrijden eindigde ze als vijfde en mag dus door als één van de beste acht van Fryslân.

Een dag later mocht Laurien. Haar niveau (senior D) bestaat uit 17 turnsters, negen op zaterdag en acht op zondag, waarvan in totaal negen door mogen naar de FK. Bij de eerste wedstrijd was Laurien eerste geworden en dit keer scoorde ze weer zeer hoog bij vloer, sprong en brug en ondanks een zeer stabiele oefening laag op balk. De jury vond dit keer haar sprongen op balk te laag voor haar niveau en telde ze niet mee, waardoor er vier hele punten van het cijfer afgetrokken werden. Ze werd daardoor zevende, maar mag ook naar de FK want ze werd over twee wedstrijden derde en zit bij de beste negen turnsters van Fryslân.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.