Vandaag waren de Friese Kampioenschappen voor de zussen Waldram. Eerst mocht Marjet op de vier toestellen tegen zeven andere finalistes. Sprong ging goed, op brug had ze de hoogste score, toen naar balk, ze is voor het eerst van de balk gevallen tijdens een wedstrijd en als laatste vloer met een oefening op Ierse muziek. Marjet eindigde op een gedeeld vierde plek, zeer knap daar ze bij de plaatsingswedstrijden vijfde en tiende was geworden tegen dezelfde turnsters.
Een wedstrijdronde later mocht Laurien. Eerst op vloer met een zeer stabiele fraaie oefening op “vandaag is rood” werd de basis gelegd. Toen twee sprongen half in half uit over pegasus. Brug is meestal het sterkste toestel, maar nu kwam daar de meeste aftrek, voor Laurien. En als laatste de balk, met een nieuwe opsprong die wel telt en langdurige steunelementen en weinig sprongen met spreiding. Toen was het afwachten of dit voldoende was ten opzichte van haar mede-turnsters. Tot haar grote verrassing en trots stond ze weer op het hoogste treetje van het erepodium om de eerste prijs in ontvangst te nemen net als vorig jaar, even later gevolgd door het Friese volkslied.

Laurien Fries kampioen

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.