Op zondag 7 juni 2015 werd de officiële Try-out voor de Wereld Gymnaestrada 2015 gehouden in Apeldoorn. Alle teams die namens Nederland afgevaardigd worden door de KNGU toonden aan een groot en enthousiast publiek de showacts waarmee ze over een maand de Finse hoofdstad Helsinki willen veroveren. De supporters  op de tribune konden het zeker waarderen. Het kriebelend verlangen naar het grootste demosportevenement ter wereld voor gymnasten werd helemaal wakker geschud.

Als laatste werd de Try-out afgesloten met de spectaculaire demo ‘This is what it feels like’, die vele KNGU-disciplines bevatte zoals turnen, springen en acrogym en gebracht werd door een grote groep dat bestaat uit leden van twintig gymnastiekverenigingen: Leonidas Dovido, VEK Lexmond, Moveo, SSS Grou, Fit Lisse, KDO Krimpen, Elan, Vlugheid en Kracht Blaricum, Fraternitas, Tigo Leek, Jahn Hillegom, De Beukers, DOS Alphen a/d Rijn, SVO Schinnen, Lycurgus Advendo, Bredagym, GV KDO Apeldoorn, GV Sparta Ermelo, RGV Ruurlo, KDO Alblasserdam. Een filpje van de Try-out is hier te zien.


“Het thema is allemaal meedoen. Ieder kan op zijn eigen niveau en met iedere leeftijd meedoen. De leeftijden variëren van 9 tot 75 jaar. Het is ook eigentijds met een deel walljump, airtrack, de grote trampoline etcetera.”
Van SSS Grou gaan de oudste twee turnsters, Jeska Hoekstra en Laurien Waldram, mee naar Helsinki, mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Stichting Hoekstra Viersen.

helsinki

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.