Eén keer per jaar is er een districtswedstrijd Noord/Oost rhönradturnen. Vorig jaar was deze wedstrijd in Grou, dit jaar in Renkum. Er deden zeven turnsters van SSS Grou mee op verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Femke van der Meer mocht in de eerste wedstrijd tegen acht turnsters van andere verenigingen en is nog geen jaar lid. Lydia en Reina van der Velde uit IJlst turnen nog maar een half jaar bij SSS Grou en deden ook mee op niveau 10.Manon Goos, Goaitske Bouma en Floor Beks turnen op niveau 9, terwijl Floor deze sport nog geen jaar beoefend. Ze mochten allen eerst beginnen op rechtuit. Hierbij wordt een oefening uitgevoerd in het rad, passend bij je lengte. Gevolgd door spiralen, waarbij het rad op één wiel draaiende gehouden moet worden. Dit bestaat net als sprong uit twee onderdelen. Eerst staan de deelnemers in het rad en laat de trainer het rad spiralen en later doen ze dit zelf, buiten het rad staand. Als laatste onderdeel: sprong, eerst een aanloop tot stand en dan vanaf een kast een sprong (spreid of hurk) over het rad. Manon en Goaitske zitten in hetzelfde niveau en zijn in een jaar tijd heel erg gegroeid. Dit lieten ze onlangs ook zien tijdens de feestelijke ouderavond, bij de Grouster nachtkuier en nu bij deze wedstrijd. Ten opzichte van andere verenigingen zie je nauwelijks haperingen, geen vallen of hulpverlening en zie je meester Jan Coops vol vertrouwen en goedkeuring stralen. Onder grote publieke SSS belangstelling begon Marjet Waldram met haar wedstrijd, tevens tweede plaatsingswedstrijd voor de NK. Ze begon met sprong, via een aanloop bovenop een rhönrad komen te staan en met een salto er weer vanaf. Bij rechtuit heeft ze elementen met een hoge waardering in haar oefening en bij spiralen doet ze een oefening in het rad op één wiel en dan weer tot stand komen. Met een score van bijna 24,voldeed ze ruim aan de eis van 21 punten en wist zich te plaatsen voor de NK op 11 juni in Krommenie. Bij de prijsuitreiking bleken ze allemaal in de prijzen gevallen te zijn. Femke, Goaitske, Floor en Marjet kregen alle vier een gouden medaille, Manon en de zussen Lydia en Reina een zilveren medaille. Dit betekent bij SSS Grou vier Noord/Oost Nederland kampioenen 2016!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Proefles
KLIK HIER voor het aanvragen van een proefles bij gymnastiekvereniging SSS in Grou.