SSS grossiert in medailles op de groepsspringwedstrijden

Op zaterdag 2 november hebben 38 jeugdleden van SSS met succes meegedaan aan de groepsspringwedstrijden, verdeeld over 5 springgroepen met in totaal 15 toestellen. Er deden niet alleen turnsters van SSS mee, maar ook de jongens gymnastiekgroep 2 (basisschool groep 6 t/m 8) en de junioren gymnastiekgroep van SSS.

Bij groepsspringwedstrijden worden op tempo achter elkaar oefeningen uitgevoerd op de betreffende toestellen. De deelnemers moeten goed op elkaar ingespeeld zijn om de oefeningen uit te kunnen voeren, want ieder foutje en hapering zorgt voor aftrek en soms voor een domino effect in de rest van de groep. Per toestel werden meerdere oefeningen uitgevoerd. Alle deelnemers van SSS waren uiterst geconcentreerd bezig. Alleen bij de turnsters E ging een koprol achterover mis op de lange mat en bij de turnsters junioren D was er een verkeerde landing bij het salto springen op de minitramp valmat, waardoor de twee volgende turnsters ook hun salto niet goed konden uitvoeren. Omdat de andere sprongen op de minitramp valmat heel mooi werden uitgevoerd resulteerde dat toch nog in een keurige derde prijs bij 8 deelnemende teams. Een geweldig resultaat. Dat alle SSS teams goed op elkaar in waren gespeeld blijkt wel uit de twee 3e plaatsen en maar liefst elf 1e plaatsen!

De turnsters junioren D hebben door hun 3 medailles op hun 3 toestellen zich keurig geplaatst voor de Friese kampioenschappen op 23 november 2013 in Damwoude.

Alle jongens en meisjes van harte gefeliciteerd met jullie goede resultaten.

De scores staan vermeld bij de uitslagen